Hrvatski radio

Radio Osijek

Panenić ide u utrku za vukovarsko-srijemskog župana

16.03.2017.

08:16

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar gospodarstva u prošloj Vladi, saborski zastupnik Tomislav Panenić ući će kao nezavisni kandidat, uz potporu Mosta, u predizbornu utrku za vukovarsko-srijemskog župana na lokalnim izborima u svibnju.

Najavljeno je to na konferecniji za novinare u vinkovačkome Mostu, koji će za gradonačelnika Vinkovaca kandidirati Darka Posarića.
"Iz ovih sam krajeva i osjećam i znam da ova županija treba jak zaokret. Želim pokušati upravo u županiji kojoj najviše nedostaje perspektive nešto napraviti i pokrenuti promjene na bolje", rekao je Tomislav Panenić, čiju su kandidaturu u Vinkovcima poduprli i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja i saborski zastupnik te stranke Miro Bulj. "Svi koji će reći da je stanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobro nemaju samokritičnosti. Isto tako, ako ta ekipa želi nastaviti dalje, onda nema ni viziju", poručio je Panenić, koji se posebice zauzeo za razvoj gospodarstva. Zahvalio je Mostu što je stao iza njegove kandidature za župana te kad su ga na posljednjim parlamentarnim izborima predložili za nositelja liste za Hrvatski sabor i kad su ga predložili za ministra gospodarstva. Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja iskazao je žaljenje što je, kako je rekao, mandat Tomislava Panenića kao ministra gospodarstva kratko trajao.
 "Međutim, kad sam razgovarao s radnicima Petrokemije, rekli su mi kako je Panenić bio najbolji ministar gospodarstva koji je praktički spasio Petrokemiju. Isto tako, sjetite se situacije oko Ine i Mola", istaknuo je, dodajući da su Panenić i Bulj, koji je tada upozorio na aferu 'Konzultantica', praktički bili prvi koji su istupili u zaštiti nacionalnih interesa. 
 Grmoja je također rekao kako su na lokalnoj razini potrebne promjene koje bi se "prelile i na nacionalnu razinu".
Kandidat Mosta za vinkovačkoga gradonačelnika Darko Posarić ocijenio je da  građani Vinkovaca nisu zadovoljni i priželjkuju promjene na bolje.  "Volja nam je neupitna, a program autentičan. Doprijet ćemo do malih ljudi kojima imamo što ponuditi", istaknuo je Posarić.  "Slavonija je zaboravljen i prazan teritorij. Za katastrofalno stanje u ovoj regiji nema nikakvog opravdanja i zato pozivam mlade da ne odlaze jer im nudimo perspektivu", poručio je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.