Hrvatski radio

Radio Osijek

Pannonian Challenge dobio nagradu Jump za sportski turizam

07.10.2019.

10:00

Autor: Radio Osijek/TM

Pannonian Challenge dobio nagradu Jump za sportski turizam

Pannonian Challenge dobio nagradu Jump za sportski turizam

Foto: - / -

Na Sport Fest konferenciji u Poreču održanoj ovog vikenda festival urbanog sporta Pannonian Challenge dobio je nagradu u kategoriji sportski turizam .

Nagrada se dodjeljuje za najbolji primjer povezivanja turističke ponude sa sportskim aktivnostima u svrhu promocije RH i zdravog života, a ove je godine otišla u ruke najvećem festivalu urbanog sporta, koji posjeti više od 30.000 posjetitelja čija je prosječna dnevna potrošnja veća od 70€. Festival je ujedno cjelogodišnja promocija i reklama za Osijek i Hrvatsku, a porast turističkog prometa u Osijeku za vrijeme festivala je veći od 35%, s naglaskom na inozemne goste, kojima Osijek bez ovog festivala ekstremnih sportova ne bi bio turističko odredište, a dolaze iz Španjolske, Venezuele, Japana, Rusije, Australije i sličnih.
"Jako smo sretni što smo dobili još jednu nagradu i što je naš rad i trud prepoznat. Pannonian Challenge kroz dvadeset je godina rada postao karakteristična manifestacija Osijeka i Osječko-baranjske županije koja doprinosi općem imidžu i brandingu grada te doprinosi privlačenju i zadovoljavanju turista. Drago nam je da uz uspješnu suradnju naših partnera Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i HTZ-a uspješno gradimo festival koji je renomiran na svjetskom nivou, a odlična je promidžba za Grad, Županiju i Hrvatsku'' izjavio je Luka Maćešić, voditelj marketinga Pannonian Challengea. Najavljuje da će Pannonian Challenge u 2020. nesumnjivo nastaviti s pozitivnim trendom razvoja i napretka te otvoriti nove prilike za promociju ekstremnog sporta i urbane kulture.

img_20191005_154721.jpg

img_20191005_154721.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.