Hrvatski radio

Radio Osijek

Pannonian Challenge ponovno u "punom skoku"

11.08.2021.

20:18

Autor: Radio Osijek

foto: Pannonian Challenge

foto: Pannonian Challenge

Foto: - / -

Osijek je još jednom postao središte ekstremnog sporta i to uz publiku koja je pokretačka snaga cijelog festivala, naglasili su organizatori na početku 22. Pannonian Challenga .

Raspored i najvažnije informacije ovogodišnjeg izdanja možete pronaći OVDJE, a zadovoljstvo što su uspjeli u skladu s trenutnim okolnostima održati i zadržati kontinuitet iskazao je direktor festivala Jurica Barać: - Pet dana sporta, glazbe, pozitive je ono što nas veseli. 200 natjecatelja već je spremno za pokazati cijeli arsenal trikova u najboljem skate parku u Europi na lijevoj obali Drave. Dovoljno je samo podsjetiti na neke od sudionika kao što su prošlogodišnji pobjednik u BMX-u Jack Clark, Christopher Khan na skateu, Joe Atkinson – najbolji inliner ili naš Marin Ranteš, pa da spektakl bude zagarantiran, istaknuo je Barać.

Podršku organizatorima i važnost festivala za cijeli grad iskazao je gradonačelnik Ivan Radić: - Pannonian smješta Osijek na sportsku i zabavnu kartu, ali neuništivog karaktera. Pokazali su to primjerom prošle godine kada su mnogi događaji otkazani, a Pannonian se održao. Ove godine, fokus je na publici što nas posebno raduje. Uz pridržavanje mjera, vidimo da ekstremno ne znači neodgovorno, nego upravo suprotno, odgovorno i organizirano, kazao je Radić.

Festival poput ovog može biti samo primjer drugima, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth - festival ističe našu destinaciju u turističkom smislu. Mijenja, nadograđuje postojeći turistički proizvod, a tu treba i spomenuti mlade kroz volontiranje i ulogu u njihovom budućem radu, zaključila je Roth.

11.8. (srijeda) – Open pratice
12.8. (četvrtak) – Inline, Romobil 10-20h
13.8. (petak) – Skate 10-20h, Hip-hop & graffiti jam 16-18h
14.8. (subota) – BMX 10-20h
15.8. (nedjelja) – Open session

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.