Hrvatski radio

Radio Osijek

Pannonian za olimpijadu u Tokiju

30.03.2018.

15:42

Autor: Željko Kovačević

Žana Gamoš, Dani Kralik (foto Ž.Kovačević)

Žana Gamoš, Dani Kralik (foto Ž.Kovačević)

Foto: - / -

Najbolji skate park u regiji, osječke udruge Pannonian, poslužit će mađarskoj reprezentaciji u ekstremnom biciklizmu za pripreme prije nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 godine. U pregovorima su reprezentacije Slovenije i Srbije.

Međunarodni olimpijski odbor u službeni je olimpijski program uvrstio BMX freestyle i skateboard, čime je osječki skate park dobio na dodatnoj vrijednosti. Dokaz za to je i dolazak BMX vozača iz Poljske, Slovenije i Srbije koji su se već pripremali na poligonu na lijevoj obali Drave. Osijek i udruga Pannonian koja već godinama uspješno organizira Pannonian Challenge, na ovaj su način dobili dodatnu potvrdu da se ulaganja s ciljem uvijek isplate.

"Grad će i dalje stajati iza ove izvanredne inicijative po kojoj smo dodatno prepoznatljivi, ne samo u regiji nego i u svijetu!"- rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je najavila kako će Grad stati i iza novih projekata udruge Pannonian.

"Hvala Gradu i svima koji su uz nas! Ovo je potvrda da smo na dobrom putu. Dodatne sadržaje već imamo, a to je ovaj bazen sa spužvama koji će omogućiti još bolju pripremu natjecateljima. U planu su nam još dvije staze za koje imamo i podršku Hrvatskog biciklističkog saveza!" - rekao je Zdenko Liška iz Pannonian-a koji je nažalost morao potvrditi kako Hrvatska još nema reprezentaciju u ekstremnom biciklizmu, iako se u Hrvatskom biciklističkom savezu polako obavljaju pripreme sa željom da i Hrvatska pošalje svoje predstavnike u Tokio.

Suradnjom sa Osijeko posebno je zadovoljan i mađarski izbornik:

"Iako u Mađarskoj imamo skate parkove ovaj je izuzetan. Pravi natjecateljski, gdje se možemo pripremiti i najzahtjevnije programe koji će biti na olimpijadi. Hvala Osijeku i Pannonian-u što su nas primili, no moram priznati da se mnogi u našoj reprezentaciji, obzirom na prethodna natjecanja, u Osijeku osjećaju kao kod kuće. Ovdje uvijek vlada posebna atmosfera i drago mi je da smo opet tu!" - rekao je Robert Pihler, mađarski izbornik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.