Hrvatski radio

Radio Osijek

Pannoniansi i Dokkica za "Jako, jako bitan cilj"

14.07.2022.

14:51

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Pannoniansi i Dokkica za Jako, jako bitan cilj

Pannoniansi i Dokkica za Jako, jako bitan cilj

Foto: DKV / Dokkica

Od nedjelje 17. srpnja pa do kraja mjeseca Moto klub Pannonians i Dječji kreativni centar "Dokkica" pokušat će humanitarnom akcijom ostvariti jedan "Jako, jako bitan cilj", a to je pomoći Dokkici u pružanju i razvoju usluga za djecu s teškoćama u razvoju.

Avanturom dugom 5.000 kilometara, do Gruzije i natrag, Pannoniansi će preko 5 zemalja za svaki kilometar puta pokušati prikupiti po 10 kuna za rad Integrativnog centra Dokkice. Kako je došlo do ideje pojasnio je predsjednik MK Pannoniansa Siniša Maurus: "Protekle dvije godine nismo imali uobičajene duže ljetne vožnje pa smo ove godine odlučili to popraviti. Kako se ne bi vozili "bez veze", tijekom planiranja vožnje odlučili smo povezati ono što volimo s bitnom svrhom. Pokrenuli smo izazov naziva "5000 kilometara za Jako, jako bitan cilj“. Svojim dugim putovanjem želimo motivirati što više ljudi da podrže rad ove osječke udruge koja svojim brojnim korisnicima svakodnevno unaprjeđuje kvalitetu života. Voljeli bismo kada bi svi ovo nama jako važno putovanje prepoznali kao priliku da zajedno učinimo jednu jako bitnu stvar, a to je da pomognemo Dokkici u pružanju i razvoju usluga za djecu s teškoćama u razvoju kroz senzornu sobu", rekao je Maurus.


Senzorna soba opremljena je u novom Integrativnom centru za savjetovanje i podršku kojim se pružaju terapije za djecu s teškoćama u razvoju, te psihosocijalna i savjetodavna podrška cijeloj obitelji. Sredstva su potrebna kako bi Centar nastavio s radom i nakon završetka EU projekta kojim je ostvaren - kaže predsjednica Dokkice Ines Novak: "Drago nam je što je naša kampanja "Jako, jako bitan cilj" odjeknula u zajednici i što širi svoju priču uz pomoć ovih divnih osječkih bajkera i izvrsne platforme Čini pravu stvar. Zahvalni smo što su naš predani rad prepoznali članovi MK Pannonians. Želja nam je da na naše usluge postanu prepoznatljive u našoj regiji i da brojna djeca s teškoćama u razvoju, koja su često na listama čekanja, dobiju što prije potrebne terapije i njihove obitelji psihosocijalnu podršku. Svaka donacija pomoći će nam u osiguravanju kvalitete usluga za naše korisnike, ali i razvoj ovih usluga", rekla je Ines Novak.


Za ostvarivanje "jako, jako bitnog cilja" može se pomoći donacijama putem platforme Čini pravu stvar i odabirom izazova "5.000 kilometara za jako, jako bitan cilj". Donirati se može između 5 i 200 kuna, no moguće je uplatiti i veći iznos.

Siniša Maurus i Ines Novak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.