Hrvatski radio

Radio Osijek

Panonska filharmonija i Abbini hitovi za kraj Osječkog ljeta kulture

03.09.2022.

21:56

Autor: Radio Osijek

Završio 22. OLJK

Završio 22. OLJK

Foto: HRT / Radio Osijek

Program 22. Osječkog ljeta kulture zatvorio je nastup Panonske filharmonije iz Pečuha na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi. Na najvećoj kulturnoj manifestaciji na istoku Hrvatske izvedeno je više od 70 kazališnih, glazbenih, likovnih, filmskih i književnih programa.

I ovoga ljeta Grad na Dravi bio je pozornica na otvorenom. Deseci tisuća Osječana i gostiju pratili su raznovrsne programe na nekoliko lokacija, a prvi je put, umjesto tri tjedna, Osječko ljeto kulture trajalo dva mjeseca. Predsjednik Programskog vijeća OLJK-a Ivan Kristijan Majić uvjeren je da se takav koncept pokazao dobrim iskorakom. Predsjednica Organizacijskog odbora manifestacije, osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković ocijenila je da je Osječko ljeto kulture, kao krovna kulturna manifistacija u Osijeku, prošlo iznad svih očekivanja.

A za veliko finale – u staroj gradskoj jezgri Tvrđi – vatromet glazbe! Panonska filharmonija iz Osijeku prijateljskog Pečuha na koncertu pod nazivom „Dancing Queen” izvodila je hitove planetarno popularnog sastava Abba, u simfonijskom ruhu. Riječ je o 73 vrhunska glazbenika, s 5 vokalnih solista, a orkestrom ravna ugledni dirigent Peter Illenyi.

Bio je to posljednji od 75 programa kojim se Osječko ljeto kulture sa stilom oprostilo od publike koja je, kao i uvijek, sve predstave, koncerte, izložbe i filmske projekcije pratila besplatno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.