Hrvatski radio

Radio Osijek

Panonski kongres patologa: gostuju znanstvenici iz sedam zemalja

12.05.2016.

16:48

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U svom četvrtom izdanju od 11-14. svibnja okuplja sudionike iz Austrije, Slovačke, Češke, Slovenije, Mađarske, te iz Njemačke, Velike Britanije i, dakako, Hrvatske. Poseban dio u Vukovaru posvećen sudskoj medicini, odnosno molekularnoj identifikaciji žrtava iz masovnih grobnica.

U organizaciji Hrvatskog društva za patologiju i sudsku medicinu, 11-14.svibnja u zgradi Vikarijata u Osijeku,kongres je okupio dvjestotinjak sudionika. Glavne teme - pedijatrijska i ginekološka patologija.

Članovi organizacijskog odbora - predstojnik Zavoda za patologiju zagrebačkog Medicinskog fakulteta  Sven Seiwerth i predstojnik osječkog Kliničkog zavoda za patologiju i sudsku medicinu Branko Dmitrović ističu kako je ove godine Panonski kongres patologa okupio dvjestotinjak sudionika. Među predavačima su liječnici iz Velike Britanije, autoriteti u svojem području koji predstavljaju rezultate istraživanja, ali i znanstveni novaci iz Hrvatske.

Sudionike je u ime pokrovitelja pozdravio zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin (HDSSB).

Poseban dio u Vukovaru je posvećen sudskoj medicini, odnosno molekularnoj identifikaciji žrtava iz masovnih grobnica.

Viša asistentica na Zavodu za sudsku medicinu Marija Baković podsjetila je da ih je u Hrvatskoj dosad pronađeno 149, te da je 82 posto žrtava identificirano.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.