Hrvatski radio

Radio Osijek

Park vinske kulture i večer vina i umjetnosti

11.07.2021.

08:10

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Lončarić

foto: D. Lončarić

Foto: - / -

Bogat glazbeni i umjetnički program pratio je i prvu ovogodišnju Večer vina & umjetnosti u Osijeku. Brojni posjetitelji Osijeka sinoć su potvrdili su kako je ovakva promocija vina pun pogodak. Predstavilo se više od 20 vinara iz regije Podunavlje.

 

 

Večer vina i umjetnosti traje od 2013. godine i pokretač je manifestacije Turistička zajednica Osječko-baranjske županije. Do sada se održala 20 puta na različitim lokacijama- od Kazamata i dvorišta Stare pekare u Tvrđi do ove sinoćnje u još jednom kulturnom bogatstvu Osijeka - Perivoju kralja Tomislava. Da prostor igra veliku ulogu u ovom događaju potvrdila je i direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić. Pohvalila je i veliku ulogu u održavanju manifestacije umjetnika Nikole Fallera, udruge ReArt, plesnog studija Shine i Muzeja likovnih umjetnosti, publika je sinoć uživala i u vrhunskoj glazbi i akustičnoj gitari Ivana Kovačevića Jimmija te Scifidelity Orchestra, a park su posebno svjetlosnim efektima ukrasili partneri iz Mađarske. U manifestaciju se odlično uklopila i In Da Sofa, zabavni projekt za mlade agencije Adverta.

Na Večeri vina i umjetnosti predstavilo se 25 vinara iz regije Podunavlje, neki na posebnim štandovima, a neki u vinskoj prikolici koja je organizirana s partnerima iz mađarskog Villanya i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu.

Uz brojne Osječane i goste Večer vina i umjetnosti posjetili su i čelnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Vina su se kušala uz simbolične cijene, broj posjetitelja nije još utvrđen, ali je poznat podatak po broju "iznajmljenih" čaša i kupljenih kupona za vino da svaku Večer vina i umjetnosti posjeti najmanje 2.500 ljudi.

U nastavku možete poslušati i izjave osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, gradonačelnika Ivana Radića, ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darje Sokolić te direktorice TZ OBŽ Ivane Jurić i Tatjane Roth, pročelnice Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.

 

Ivana Jurić i Tatjana Roth

Ivan Anušić, Ivan Radić i Darja Sokolić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.