Hrvatski radio

Radio Osijek

Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja

01.04.2019.

14:17

Autor: Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof / HRT

foto Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

U okviru projekta "Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja" osječki Centar za poduzetništvo organizirao je predavanja za poduzetnike početnike, čiji je cilj stjecanje znanja potrebnih za pokretanje i vođenje vlastitog poslovnog poduhvata.

Centar za poduzetništvo Osijek projekt provodi u okviru poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020." i samo je jedan u nizu predavanja za koje vlada veliko zanimanje.

Osnovni je cilj projekta stjecanje znanja potrebnih za pokretanje i vođenje vlastitog poslovnog poduhvata, a kako bi se osigurala što kvalitetnija podrška korisnicima, sudionicima edukacije bit će omogućeno i korištenje usluge mentoriranja nakon registracije poslovnog subjekta. 

Sudjelovanjem na edukaciji o samozapošljavanju polaznici će dobiti nova znanja, povećati postojeća te svladati vještine koje će im biti neophodne za uspješno vođenje posla. Analizirati će sami sebe, imaju li karakteristike i vještine koje poduzetnik mora imati, razraditi će detaljno svoju ideju, odabrati pravni oblik koji će registrirati, izračunati cijene svojih proizvoda, napraviti plan marketinga i prodaje, spoznati koje sve troškove mogu imati, napraviti račun dobiti i gubitka, izračunati točku pokrića i na kraju napraviti sami svoj poslovni plan. Osim navedenog, naučiti će više o financijskom poslovanju, prihodima i rashodima, kako njima upravljati, kako izdati račun, što je to fiskalizacija, kako obračunati amortizaciju i plaću, kako napraviti putni nalog, kako voditi blagajnu te detalje o sustavu oporezivanja i PDV-u.

Ciljana skupina, odnosno osobe koje mogu sudjelovati na edukaciji, su dugotrajno nezaposlene osobe (muškarci stariji od 29 godina do 50 godina - nezaposleni duže od 12 mjeseci), sve žene, mladi od 15 do 29 godina, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, osobe starije od 50 godina i mladi u socijalno nepovoljnom položaju. Sudjelovanje na edukaciji besplatno je za sve pripadnike ciljane skupine.

Sudjelovanje na edukaciji besplatno je za sve pripadnike ciljane skupine, a prijave su još uvijek moguće putem internetskih stranica Centra za poduzetništvo Osijek ili dolaskom na predavanje u Centru za poduzetništvo Osijek, J. J. Strossmayera 341 (narančasta zgrada BIOS-a) u utorak od 8 sati. Preostale dane, od 3. do 9.04.2019. predavanja su 12:00 do 17:00 sati

Više informacija, kao i prijava, mogu se pronaći na internetskim stranicama Centra za poduzetništvo Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.