Hrvatski radio

Radio Osijek

PayDo ili Pajdo - novi način naplate parkinga u Osijeku

14.09.2018.

10:52

Autor: Radio Osijek/AB

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

Osječki je "Elektromodul", u prigodi proslave dva desetljeća djelovanja u Osijeku, predstavio danas novi način naplate parkiranja "PayDo" ili, kako su ga korisnici popularno nazvali "Pajdo". Osim u Osijeku, aplikacija je dostupna u još 25 hrvatskih gradova. .

"Svim građanima Osijeka kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima omogućeno je brže i još povoljnije parkiranje, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. Tako sada na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih, dnevnih i povlaštenih stanarskih parkirnih karata kao i plaćati dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora.

Osijek je trenutno jedna od 24 lokacije s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart kojom građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede. Aplikacija ne koristi SMS protokol pa tako pri parkiranju građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista na odmoru diljem zemlje zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo koju je sazvao osječki Elektromodul kako bi predstavio novu naplatnu aplikaciju, o kojoj je govorio direktor "Infoarta", kreatora aplikacije, Borivoj Sirovica.

Također, od 1.rujna plaćanje parkinga kroz aplikaciju može se izvršiti i putem prepaid bonova dostupnim na kioscima Tiska.

Podsjetimo, u Europi preko 90% potrošača koristi pametni telefon više od bilo kojeg drugog uređaja. Među njima, čak 57% Hrvata ističe mobitel kao uređaj s kojim bi najradije plaćali dok 22% već koristi mobilno plaćanje. Aplikacija PayDo, diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, trenutno je osim u Osijeku, dostupna i u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Đakovu, Bjelovaru, Splitu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Varaždinu, Poreču, Crikvenici, Rovinju, Samoboru, Sisku, Karlovcu, Ogulinu, Šibeniku, Zadru, Puli, Vodicama, Vodnjanu te gradovima Rab, Korčula i Orebić. Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagrebu, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Galerija
Foto: HRT/Amoreta Bajto, Foto: -/-
Foto: HRT/Amoreta Bajto, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.