Hrvatski radio

Radio Osijek

Pedala solidarnosti

17.06.2022.

10:59

Autor: HRT Radio Osijek

Pedala solidarnosti

Pedala solidarnosti

Foto: Zaklada Slagalica / -

Zaklada Slagalica u suradnji sa DKolektiv – organizacijom za društveni razvoj provodi novu kampanju, ovoga puta pod nazivom „Pedala solidarnosti“.

Igor Toman i Ivica Lenard ponovno kreću na vožnju. Ovoga puta povod za humanitarnu akciju je Igorov 50. rođendan. Umjesto da novac potroši na raskošan tulum, on je odlučio sa svojim biciklističkim partnerom Ivicom krenuti u akciju „Pedala solidarnosti“. Vožnja starta iz Zagreba, a cilj je dolazak do Trogira. Ukupno je to 540 kilometara koje će biciklističko-filantropski dvojac donirati kako bi prikupili 15.000 kuna za kupnju sportske opreme djeci iz ukrajinskih obitelji smještenih u Osijeku. 


Igor i Ivica na vožnju kreću u petak, 17. lipnja u 17 sati iz Zagreba, a očekivani dolazak u Trogir planiran je za nedjelju oko podneva. Tijek kampanje i vožnje moći će se pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica i DKolektiva kao i na Facebook događaju na kojemu će se objavljivati vijesti s biciklističkog puta.

Ivica Lenard i Igor Toman

Ivica Lenard i Igor Toman

Foto: Zaklada Slagalica / -

Cilj kampanje


Kampanja je pokrenuta kako bi se pružila podrška djeci iz ukrajinskih obitelji koja su svoje trenutno mjesto pod suncem pronašla upravo u Osijeku kao sudionici slobodnih aktivnosti koje organizira DKolektiv. Želja je prikupiti sredstva za kupnju sportske opreme (bicikli, romobili, role) za djecu kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija, a sve s ciljem upoznavanja Osijeka kao biciklističkog grada koji njeguje sportsku kulturu, ali i kulturu solidarnosti i međusobnog uvažavanja bez obzira na različite pripadnosti koje nas definiraju.


Više o tome kako se uključiti u kampanju i donirati može se saznati na poveznici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.