Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava darivao prvo dijete rođeno u ovoj godini

07.01.2019.

14:52

Autor: Radio Osijek

foto: Ivan Matić, press032

foto: Ivan Matić, press032

Foto: - / -

Una Utvić iz Vukovara prva je beba sa područja grada koja je rođena u rodilištu Opće županijske bolnice u 2019. godini. U vukovarskoj bolnici iz godine u godinu povećava se broj rođene djece .

"Malo je kasnila, ali kada god došla dobro došla. Rođena je 4. siječnja i bila je teška 3850 grama i dugačka 55 centimetara. Prva je curica u našoj obitelji pa smo svi uzbuđeni i veseli“, rekla je Unina majka Radivojka Utvić. 
Nju i malenu Unu danas je posjetio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji im je tom prilikom uručio prigodne darove i poklon bon od 1.500 kuna.

„Gradonačelniku možemo samo zahvaliti na daru koji će nam svakako dobro doći“, rekla je Utvić.

Vukovarski gradonačelnik podsjetio kako se radi o tradiciji te da je tako bilo i ove godine iako je prva beba, s područja grada Vukovara, u vukovarskoj bolnici rođena tek 4. siječnja.

„Želimo i na ovaj način iskazati dobrodošlicu prvorođenoj bebi u Vukovaru“.

Iz vukovarske bolnice navode kako već nekoliko godina bilježe povećan broj broj rođenih beba. Tako su 2015. godine imali 370 novorođenčadi, 2016. godine 390 da bi 2017. godine taj broj narastao na 392. I u prošloj godini zabilježili su povećanje kada je rođeno 398 beba.

Izvor: Press032

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.