Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava: "Je li ovo Hrvatska kakvu smo htjeli prije 30 godina?"

15.01.2022.

12:51

Autor: HRT/Radio Osijek

Vukovar 15.1.2022.

Vukovar 15.1.2022.

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je danas u Vukovaru, u povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice dovršetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, je li današnja Hrvatska ona koju smo sanjali.

 

Na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Hrvatske, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Penavom, položilo je vijenac kod Spomen-obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

"Danas obilježavamo dvije značajne obljetnice za našu domovinu. U spomen na sve koji su dali sebe za svoju domovinu, šaljemo simboličnu poruku s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, jer da nije bilo njih, pitanje je bi li danas bilo i hrvatske države", rekao je Penava.

Vezano za proteklih 30 godina samostalnosti hrvatske države, izjavio je da se - gledajući na situacije koje se na dnevnoj bazi događaju u Hrvatskoj - iz Vukovara ne možete ne upitati jesu li ljudi koji su dali svoje živote za ovu državu to zaslužili i je li to Hrvatska kakvu smo sanjali.

 Molitvu za hrvatsku domovinu i sve žrtve iz Domovinskog rata predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić.

Poslušajte izjave Ivana Penave i Stipe Mlinarića iz Domovinskog pokreta.

Ivan Penava i Stipo Mlinarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.