Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava još jednom prozvao vlast zbog nekažnjenih ratnih zločina

16.11.2021.

15:00

Autor: Neven Knežević

hrt.hr Radio Osijek

hrt.hr Radio Osijek

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u Vukovaru je prozvao državu, ali kako je rekao i "narod koji je birao vlast" za smrt više od 1200 Vukovaraca i razaranje za koje nitko nije odgovarao, iako je optužnica DORH-a protiv vrha tadašnje JNA podiginuta još prije 19 godina

Govorim kao gradonačelnik i u ime 1292 poginula Vukovarca u čije ime nema tko govoriti jer su ubijeni, a za čiju smrt nitko nije odgovarao, rekao je Penava te istaknuo da oni predstavljaju nečistu savjest hrvatskoj državi i hrvatskom narodu. Postavljam pitanje treba li se to izdajom zvati. Gradonačelnik Penava održao je konferenciju za novinare ispred desetak panoa na kojima su bile fotografije uništenog grada i odgovornih za razaranje Vukovara i smrt Vukovaraca. Pred vama su panoi na kojima je izložena optužnica DORH-a po kojoj je optužen vrh JNA, no već 19 godina ništa  se ne događa i zato su tu panoi na kojima grad Vukovar podiže optužnicu hrvatskom narodu jer u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda, zaključio je Ivan Penava.

Ivan Penava

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.