Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava: Kome odgovaraju rat i mir u Vukovaru?

09.09.2020.

13:49

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava govorio je o nedavnim incidentima u Vukovaru i dolascima Milorada Pupovca koji je izjavio kako će, ako treba za mir, promijeniti i mjesto prebivališta i preseliti u Borovo.

"O problemima s kojima u Vukovaru živimo gotovo svakodnevno treba govoriti javno i iskreno", rekao je gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava. "Ali treba reći prije svega istinu koju je i potkrijepio policijskim izvješćem  Policijske  uprave Vukovarsko - srijemske u kojemu stoji kako je 23-godišnjak iz Borova osumnjičen na posjedovanje velike količine različitog naoružanja. O tom je javnost pravovaljano informirana kako i treba bez isticanja nacionalnosti i slaže se Penava da institucije trebaju obavljati svoj posao. Ali krivo tumačenje i izvlačenje pojedinačnih događaja i različitih tučnjava i obračuna koje koristi Milorad Pupovac je zabrinjavajuće", zaključuje Penava.

Još jednom je istaknuo pitanje popisa stanovništva gdje manjine popisuju manjine, ali i 20 godina odvojenog školstva u Vukovaru. Mladi ljudi rođeni nakon Domovinskog rata u Vukovaru uče različitu povijets, tu leži glavni razlog razdora. Za stanje je optužio vladajuće koji se 20 godina izmjenjuju u suradnji s Miloradom Pupovcem.

RAT I MIR U VUKOVARU

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.