Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava: Počinje izgradnja Sportsko-rekreacijskog centra u Vukovaru

29.09.2020.

16:36

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao s direktorom tvrtke Planum-građenje d.o.o. Emilom Tušom 12 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji sportsko-rekreacijskog centra na gradskom nogometnom stadionu u Ulici 204.brigade

"Osnovna ideja pri izradi idejnog rješenja bila je da na suvremen način spojimo sportski sadržaj za profesionalnu djelatnost i rekreaciju. Sama zgrada sportskog objekta je postavljena u fokus rješenja - pridano joj je najviše važnosti. Ima tribine sa 186 sjedećih mjesta i pomoćno igralište na zapadnoj strani, te novouređeno nogometno igralište kako bi svi oni građani koji se žele i vole baviti sportskim aktivnostima na otvorenom dobili još jedan moderni sportsko-rekreacijski centar," rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Obnova stadiona započela je već postavljanjem atletske staze, a ovaj glavni dio projekta obuhvaća i dio obnove Ulice 204. vukovarske brigade - pojasnio je Penava.

Točna vrijednost ugovorenih radova iznosi 12.367.818,44 kn. s PDV – om, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020., kroz Intervencijski plan Grada Vukovara. Rok izvođenja radova je 15 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Projektom će se, kako je najavljeno, obuhvatiti i uređenje okoliša, izgradnja novih parkirnih mjesta te uređenje nogometnih igrališta. Prostor je u potpunosti usklađen s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Javna zgrada  sportsko – rekreacijske namjene imat će tribine s pratećim prostorijama u prizemlju i upravni dio, a predviđena je i gradnja vanjskog i unutarnjeg parkirališta. 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.