Hrvatski radio

Radio Osijek

14:51 / 10.10.2018.

Autor: Neven Knežević

Penava ponovno pozvao na subotnji prosvjed u Vukovar

foto: GLAS HRVATSKE

foto: GLAS HRVATSKE

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za novinare potvrdio je da će se prosvjed u povodu 27 godina neprocesuiranja ratnih zločina održati u Vukovaru 13. listopada u 14 sati. "U medijskom prostoru potpuno je zanemaren problem žrtava, a u prvom je planu politikanstvo"

"Svjedoci smo da se nakon moga prvog istupa od kojeg je prošlo više od mjesec dana odvija sramotna rasprava u hrvatskom medijskom prostoru koja svjedoči  o jednom ogromnom nerazumijevanju i nedostatku osjećaja za tematiku ratnih zločina koja pogađa velik broj ljudi", rekao je Penava, te još jednom pozvao sve građane da dođu u Vukovar dati potporu žrtvama i članovima njihovih obitelji u nastojanju da se rasvjetle i procesuiraju brojni zločini. "Neka to bude i jedini cilj dolaska bez samopromocije i političkih govora", rekao je. Nakon izjave, vukovarski gradonačelnik zamoli je novinare da ne postavljaju pitanja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.