Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava: Stvarat ćemo kontinuirani pritisak

22.09.2018.

13:18

Autor: Radio Osijek / HIna

foto HRT WEB

foto HRT WEB

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u subotu u Vukovaru kako ga "ne impresionira pokretanje više postupaka za ratne zločine nakon njegove najave prosvjeda u Vukovaru zbog nedovoljne učinkovitosti državnih službi u procesuiranju ratnih zločina". .

Penava je ocijenio kako će se "pravi rezultati tih nastojanja vidjeti kroz godinu do dvije, kao što ga vidimo sada, nakon ovih 27 godina od Domovinskog rata".
Jer, ustvrdio je vukovarski gradonačelnik, "možemo sada sve govoriti -  'poduplat' ćemo timove, udeseterostručit ćemo ih. Moja teza je - deset puta nula je uvijek nula. To je stvaranje nekoga dojma". S druge strane, rekao je, ne treba sumnjati u dobru namjeru i treba ljudima dati šansu - stručnim timovima, koji to rade.
Ali, ocijenio je, "rezultat će govoriti", kao što će, vjeruje vukovarski gradonačelnik, "prosvjed najavlejn za 13. listopada polučiti određene rezultate".
"Vjerujem da hoće jer neće biti jedini prosvjed. Na godinu 'ide' drugi prosvjed tako da ćemo stvarati kontinuirani pritisak u tome smjeru", najavio je Ivan Penava u izjavi novinarima u prigodi obilježavanja 27. obljetnice ustrojstva 204. vukovarske brigade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.