Hrvatski radio

Radio Osijek

Penava u udruzi Duga: "Ne smijemo okretati glavu od teških sudbina"

02.02.2021.

17:38

Autor: Radio Osijek/ MVP

fotografije: Grad Vukovar

fotografije: Grad Vukovar

Foto: - / -

Socijalna samoposluga samo je jedna od djelatnosti kojima se Humanitarna udruga „Duga“ bavi. U suradnji s Gradom Vukovarom nositelj je nekoliko projekata i udruga kontinuirano raste svakom godinom. Samo na projektu Zaželi zapošljava 15 djelatnica i pomaže 90 kućanstava s područja grada Vukovara.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je Humanitarnu udrugu "Duga" i sa članicama održao sastanak na temu djelovanja udruge i projekata koje provode. Osim Socijalne samoposluge, Humanitarna udruga "Duga" provodi niz projekata financiranih EU sredstvima, među kojima je i projekt Zaželi, te zapošljava 20 osoba.

Udruga je projekt Socijalne samoposluge Vukovar pokrenula u travnju 2014. godini i od tada prikupila i podijelila namirnica i higijenskih potrepština u vrijednosti oko 6 milijuna kuna.

"Radimo već sedam godina i kroz taj rad imamo podršku lokalne zajednice, gradonačelnika i odjela za društvene djelatnosti. Kroz tu smo podršku došli i do svih naših projekata. Prepoznato je kako nam nije u cilju našim korisnicima samo proslijediti donirane namirnice nego zaista brinemo o njima," pojasnila je predsjednica Tamara Mikulić.

Kako bi osigurali kontinuirano pružanje pomoći i skrbi za više od 600 obitelji (oko 1500 osoba) s područja grada Vukovara, a s ciljem osiguranja održivosti, podizanja kvalitete života korisnika, jačanja kapaciteta i unaprjeđenja znanja udruge i podizanja svijesti i poticanja fizičkih i pravnih osoba na solidarnost prema potrebitima doniranjem hrane i volontiranjem za Udrugu Duga Vukovar osigurano je izravno sufinanciranje kroz Program javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti Grada Vukovara u 2021. godini , a za tu svrhu u proračunu Grada Vukovara predviđeno je devedeset tisuća kuna.

"Socijalna samoposluga samo je jedna od djelatnosti kojima se Humanitarna udruga Duga bavi. U suradnji s Gradom Vukovarom nositelj je nekoliko projekata i udruga kontinuirano raste svakom godinom. Samo na projektu Zaželi zapošljava 15 djelatnica i pomaže 90 kućanstava s područja grada Vukovara. Projektom „Godine nisu važne“ pomažu vukovarskim umirovljenicima i brine za njihove potrebe. Vidimo kako je ova udruga usmjerena na olakšavanje života svim ugroženim skupinama našega grada za čiju dobrobit kontinuirano brine. Ne smijemo okretati glavu od teških sudbina ljudi oko nas jer se tijekom života svi suočavamo s teškim okolnostima u kojima nam je potrebna podrška, a to je upravo ono što Humanitarna udruga Duga pruža," istaknuo je gradonačelnik Penava.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.