Hrvatski radio

Radio Osijek

Pet premijernih naslova u novoj kazališnoj sezoni

02.09.2022.

13:59

Autor: Radio Osijek

Najava sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Najava sezone u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku 64. sezonu počelo je premijerom predstave " Tri medvjeda i gitara" na Osječkom ljetu kulture. Idući je tjedan tradicionalna manifestacija "Djeco, kazalište vas zove", a u novoj kazališnoj sezoni najavili su pet premijernih naslova.


"Tri medvjeda i gitara" otvorili su sezonu prošlotjednom premijerom na OLJK-u, a već počinju pripreme za listopadsku premijeru "Vesela kukuriku kutija" u režiji Damira Mađarića. Kraj godine donosi nastavak priče o Lavu. Nakon uspješnice "Lav koji nije znao pisati" njemačkog autora Martina Baltscheita, u prijevodu i režiji Damira Mađarića dolazi nastavak "Lav koji nije znao brojiti do tri". Za starije osnovnoškolce pripremaju predstavu "Čik" nastalu prema romanu Wolfganga Herrndorfa po kojem je osamdesetih godina snimljen i film, a režirat će ju Samo M. Strelec. Ravnatelj Ivica Lučić trideset će umjetničkih godina obilježiti iduće godine uz "Djedove (ili bakine) priče", kakav je za sada radni naslov predstave u režiji Maje Lučić.

Za one koji su propustili, bogat će biti i reprizni program, a neke od najuspješnijih naslova možete pogledati već idućeg tjedna na manifestaciji Djeco, kazalište vas zove. U utorak, 6. rujna "Kako je Temnava dobila dan", srijeda, 7. rujna "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica", četvrtak, 8. rujna "Pliva patka preko Drave". U petak, 9. rujna gostuju u OŠ Ladimirevci s najdugovječnijom predstavom "Zeko, Zriko i Janje" koju u dječjem kazalištu možete pogledati u subotu, 10. rujna. Manifestacija završava u nedjelju, 11. rujna kada prijepodne u kazalištu izvode "Patkicu Blatkicu", a na Trgu bana Josipa Jelačića za sve zainteresirane u sklopu proslave Dana Gradske četvrti Donji grad prikazuje se "Jednozubi gusar".

Djecu i mlade zovu da se priključe u Plesnu igraonicu Početnicu, Baletni studio, Dramski studio i Dramski studio za srednjoškolce. Više informacija pronađite stranicama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.


ravnatelj Ivica Lučić

Najavili sezonu u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Najavili sezonu u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Foto: Radio Osijek / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.