Hrvatski radio

Radio Osijek

Pet slovenskih umjetnica u Osijeku

30.11.2022.

20:20

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

"Layers and objects" u Osijeku

"Layers and objects" u Osijeku

Foto: mvukpet / HRT

Nakon pet uspješnih izložbi - u Berlinu, Budimpešti, Beču, Beogradu te jednog online postava - šesto izdanje projekta OFF THE HOOK stiglo je u Osijek.


U Galeriji Knifer predstavilo se pet mladih slovenskih umjetnica: Ana Janež, Ajda Kadunc, Maša Knapič, Anastazija Pirnat i Sara Skenderija, koje propituju medij slikarstva svaka na svoj način. Središnje mjesto u njihovim radovima zauzima istraživanje različitih tehnoloških procesa i eksperimentiranje s materijalima, formatima i medijima s ciljem stvaranja slika čiji sadržaj lako izmiče gledatelju.

Docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Miran Blažek podsjeća da je izložba "Layers and objects" otvorena do 11. prosinca. 

"Svaka je izložba, pogotovo ova međunarodna, za Osijek značajna. Riječ o vrlo mladim djevojkama, koje su upravo završile akademiju u Ljubljani i nadamo se da će ovaj događaj značiti poticaj našim studentima" - ocijenio je Blažek. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.