Hrvatski radio

Radio Osijek

Pet velikih projekata grada i županije

21.07.2015.

15:07

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O zajedničkim projektima grada Osijeka i Osječko-baranjske županije razgovarali su gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić a tema je bilo 5.

Postignut je dogovor da se za Regionalni centar za autizam uredi prostor škole Vinko Bek uz potporu i državnog novca te se odustalo od, za tu namjenu pripremane, dogradnje Centra Ivan Štark. U uređenju prostora, njegovu održavanju te potpori aktivnostima sudjelovat će i resorna ministarstva jer grad i županija ne mogu to sami financirati a kolike su obveze znat će se do donošenja proračuna za sljedeću godinu.
Kako bi se natjecali za sredstva iz europskih fondova za obnovu zgrade spomenika kulture, potreban je prijenos vlasništva zgrade osječkog HNK iz, još uvijek, društvenog vlasništva u vlasništvo te kazališne kuće a traju dogovori i o iseljavanju restorana McDonald's iz zgrade koja bi potom cijela pripala HNK-u.
Osijek će dobiti i novu zgradu 1. gimnazije , objavili su župan i gradonačelnik , jer sadašnja ne ispunjava pedagoške standarde a za to je namijenjen prostor na početku Retfale, na križanju Kanižlićeve i Strossmayerove ulice. Još, kao obvezu grada, treba dogovoriti i izgradnju prilazne ceste- kaže gradonačelnik Vrkić.
Zajednička je želja i što prije zatvaranje sadašnjeg odlagališta Lončarica Velika a to će biti moguće nakon izgradnje Regionalnog odlagališta otpada na području Općine Antunovac.
Bilo je riječi i o projektu izgradnje Regionalnog distribucijskog centra voća i povrća u okviru već postojeće zajedničke tvrtke ULO hladnjača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.