Hrvatski radio

Radio Osijek

Peta sjednica Glavnoga odbora HDSSB-a u Slavonskom Brodu

03.10.2015.

20:10

Autor: HDSSB/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U uvodnom izvješću predsjednik Stranke Dragan Vulin izvijestio je o mnogobrojnim stranačkim aktivnostima diljem Slavonije i Baranje kojima Stranka priprema teren za ulazak u završnicu predizborne kampanje.

Glavni je odbor donio odluku o sazivanju 7. Sabora Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje koji će se održati 8. listopada 2015. godine s početkom u 11 sati u športskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku.
Donesena je i odluka o imenovanju Povjerenstva za pripremu izmjena i dopuna Statuta HDSSB-a. Raspravljajući o ovoj točki utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš iznio je inicijativu o uvođenju statutarne obveze predočenja imovinskih kartica svih dužnosnika HDSSB-a od stupanja na dužnost do danas posebnom stranačkom tijelu koje će biti ustrojeno nakon izmjena i dopuna Statuta.
Ovakvu inicijativu Glavaš je obrazložio rekavši kako će HDSSB biti prva politička stranka koja će na ovaj način kontrolirati osoba koje obnašaju stranačke i javne dužnosti. Prijedlog je dobio jednoglasnu podršku članova Glavnog odbora, te će izabrano Povjerenstvo u skladu s današnjim zaključkom pripremiti izmjene i dopune Statuta Stranke.
U sklopu pripreme za parlamentarne izbore usvojena je odluka o osnivanju izbornih stožera koji imaju zadaću koordinirati predizborne aktivnosti. U skladu s tim odlučeno je kako će središnji stranački stožer voditi predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, dok je za direktora kampanje, te predsjednika izbornih stožera za 4. i 5. izbornu jedinicu izabran Ivan Drmić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.