Hrvatski radio

Radio Osijek

Petar Gajzer - S krizantemama sam dan i noć

27.10.2020.

12:55

Autor: Željko Kovačević

Petar Gajzer (foto Ž. Kovačević)

Petar Gajzer (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Obitelj Gajzer u Dubrovačkoj ulici samozatajno više od 30 godina proizvodi cvijeće. Posebnu pažnju poklanjaju krizantemama koje su ovih dana, prije blagdana Svih svetih i najtraženije cvijeće, kako one velikih cvjetova, tako i one sitnih, u posudama.

Riječ je o poslu koji traži potpunu predanost i svakodnevnu brigu, objašnjava Petar Gajzer koji je naslijedio obiteljski posao. „Od kada nas je otac napustio radimo nas troje. Majka, brat i ja. Dosta je posla, no to volimo i time se namjeravamo baviti i dalje”, objašnjava Petar pokazujući i veliko dvorište s dva plastenika u kojima su se rascvale ogromne bijele krizanteme. „Više vole sunce nego mraz, a ako ih želite imati i za slijedeću godinu trebalo bi ih pažljivo presaditi u zemlju na sunčanu stranu vrta”, upućuje Petar i bez ustručavanja priznaje, „ Nismo baš najjeftiniji, no mi imamo stalne mušterije koje znaju da će kod nas uvijek dobiti kvalitetno cvijeće”. Prema posljednjim ažuriranim podacima, u Hrvatsku se uvozi 1 797 tona cvijeća u vrijednosti od gotovo 10 milijuna eura i ti brojevi i dalje rastu. „Svašta se uvozi, no teško da netko može proizvesti bolje i svježije cvijeće od domaćih proizvođača.”, zaključuje Petar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.