Hrvatski radio

Radio Osijek

Petero istaknutih svjetskih street art umjetnika na VukovArtu

11.08.2020.

15:22

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: FB VukovArt - Art Harbour

Foto: FB VukovArt - Art Harbour

Foto: - / -

Ovogodišnji VukovArt održat će se pod motom "Give Me 5" od 22. kolovoza do 5. rujna, a ugostit će u Vukovaru neka od najpoznatijih imena svjetske street art scene .

Kako se ističe u najavi, projekt VukovArt pokrenut je kao novi koncept u razvoju umjetnosti s ciljem oblikovanja novog vizualnog identiteta grada Vukovara. S 18 urbanih Street Art umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine, koje potpisuje desetero vrhunskih svjetskih muralista i šestero svjetskih 3D anamorfnih umjetnika,  Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Hrvatske.
Ovogodišnji moto festivala je "Give Me 5" zbog petero novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada: OKO (Hrvatska), Tea Jurišić (Hrvatska), Boogie (Švicarska), Eugen Varzić (Hrvatska) i Arsek & Erase (Bugarska).
Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale programske aktivnosti, biciklijade, predavanja, radionice, koncerte, panel diskusije i izložbe. Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama. 
Nadalje, ove godine, 2nd Vukovar Half marathon bit će zbog covid-19 situacije održan virtualno.
Nositelj projekta je Grad Vukovar, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sve aktivnosti moguće je pratiti na Facebook stranici, Instagramu, YouTube kanalu i web stranici Vukovart-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.