Hrvatski radio

Radio Osijek

Petero novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji

21.06.2020.

11:19

Autor: priopćenje OBŽ

ilustracija/Radio Osijek, MK

ilustracija/Radio Osijek, MK

Foto: - / -

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 26 osoba, od kojih je 5 imalo pozitivan nalaz na koronavirus. Riječ je o mlađim osobama i bliskim kontaktima oboljelih. Do sada 141 oboljeli.

Broj oboljelih od koronavirusa od početka pandemije do danas na području Osječko-baranjske županije iznosi 141, dok je trenutno virus aktivan kod osam osoba. Sve oboljele osobe nalaze se na kućnom liječenju.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih, šire krug kontakata oboljelih osoba i prema potrebi određuju samoizolaciju te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.

Od jučer je 35 novih osoba u samoizolaciji i svi su kontakti ranije oboljelih. Ukupno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 40 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska nastavit će provjeravati kršenje mjera samoizolacije.

- Iznimno je važno poštivati propisanu mjeru samoizolacije jer time štitimo svoje bližnje, osobito članove obitelji starije životne dobi te doprinosimo sprječavanju širenja bolesti – rekao je na sjednici Stožera civilne zaštite Zlatko Pandžić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Podsjećamo građane na odgovorno ponašanje, kakvo su pokazali tijekom proljetnih mjeseci i time doprinijeli da situacija s koronavirusom na području Osječko-baranjske županije u vrijeme epidemije bude pod kontrolom, priopćio je Stožer civilne zaštite .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.