Hrvatski radio

Radio Osijek

Peti turistički forum kontinentalnog turizma

26.03.2013.

13:52

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Turizam na vodama : kulturni, kreativni i aktivni"- glavna je tema petog turističkog foruma koji se održava u Iloku i Vukovaru.

Organizatori, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Vukovar, Grad Ilok i Turistička zajednica Iloka, okupili su  turističke agencije, turističke zajednice kontinentalnog dijela Hrvatske kako bi zajednički predstavili turističke mogućnosti. Ilok, sa svojom stoljetnom tradicijom uzgoja vinove loze, bogatim povijesnim naslijeđem, treba se polako ali sigurno ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, izboriti za svoje mjesto na kulturnoj karti Europe. Ovo se treba temeljiti na primjerima Austrije, Mađarske, koje su svoje kulturne i turističke programe vezale uz Dunav. Ilok za sada nema dovoljno smještajnih kapaciteta, a istaknuta je i prometna povezanost kao prioritet koji će lokalna samouprava morati rješavati u suradnji s resornim ministarstvom.Na turističkom forumu predstavljene su i Dunavske vinske rute, za koje se može vezati i cikloturizam, koji u posljednjih nekoliko godina bilježi znatan porast  gostiju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.