Hrvatski radio

Radio Osijek

Peticija za školsko igralište

15.05.2015.

13:33

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi spriječili da njihovo sportsko igralište postane parkiralište, roditelji, učenici i učitelji osječke Osnovne škole Franje Krežme predali su u Poglavarstvu Grada i Rektoratu osječkog Sveučilišta potpise prikupljene u peticiji "Vratite nam školska igrališta". Peticiju s preko 3000 potpisa predali su na urudžbeni, jer ih nitko od čelnih osoba nije primio.

Peticijom želimo zadržati školsko igralište koje smo koristili 50 godina. Igralište od milja zovemo školsko dvorište jer na njemu se djeca zabavljaju, ali ga koristimo za aktivnosti poput produženog boravka, školske priredbe i sajmove učeničkih zadruga. Bez igrališta ugrožen je pedagoški standard naše osnovne škole kaže ravnateljica škole Jadranka Jurić kojoj je žao što ih nisu dočekali gradonačelnik i rektor:
Ravnateljica Jurić naglašava da svakoga smeta obećanje da će se napraviti sportski kavez za djecu veličine dvjestotinjak četvornih metara u koji treba stati 320 djece, a do njega se nalazi parkiralište veličine tisuću četvornih metara gdje treba smjestiti četrdesetak metalnih ljubimaca. Roditelji su ogorčeni.
Ukoliko odgovorne institucije ništa ne poduzmu, roditelji su spremni i na ozbiljnije akcije kako bi spriječili dolazak automobila na dječje igralište. Svi se nadaju da do toga neće doći te da će se sve završiti na zadovoljstvo učenika i građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.