Hrvatski radio

Radio Osijek

Peticija za spas bajera na Jugu dva predana gradskoj upravi

09.10.2020.

11:10

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Gradska četvrt Jug dva pokrenula je potpisivanje peticije za spas bajera na Jugu 2, a prikupljenih 3010 potpisa predsjednik Vijeća četvrti Igor Pandžić predao danas osječkoj gradskoj upravi .

Potpisivanje peticije pokrenuto je nakon što je gradska četvrt zatražila pomoć Grada Osijeka te, prema riječima predsjednika četvrti Igora Pandžića, dobila odgovor koji ih ne zadovoljava.

"U odgovoru je stajalo da bajer nije u vlasništvu Grada Osijeka i da nije njegova briga jer ne pripada gradskim kupalištima. Uputili su nas da se obratimo županijskom Zavodu za javno zdravstvo, no nismo zadovoljni - ističe Pandžić podsjećajući kako je opadanjem razine vode u bajeru ugrožen biljni i životinjski svijet, a s vremenom se više stotina kupača, koliko ih se ondje zna okupiti ljeti, ne bi imalo gdje osvježiti. Bajer je dugogodišnje kupalište koje zaslužuje obnovu, odnosno rješavanje problema opadanja razine vode, što se duže vrijeme događa. Smatraju da nalaženje najboljeg rješenja treba povjeriti stručnjacima, a u realizaciju se uključiti svi, od gradske četvrti do Grada

"Nakon što smo prikupili 3010 potpisa, što je priličan broj s obzirom na to da je vrijeme pandemije, predajemo ih gradskoj upravi te vjerujemo da će shvatiti kako to nije naš hir, već da, neovisno o tome tko kojoj stranci pripada ili ne pripada, želimo očuvati bajer", zaključuje Pandžić.

Svoju su brigu o bajeru građani pokazali i prilikom ljetnog čišćenja bajera kad je iz njega izvučeno oko 700 kg raznog otpada, a akciji su se priključili osim stanovnika Juga 2 i građani svih generacija iz ostalih četvrti. 

Peticija Jug2 u gradskoj upravi

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.