Hrvatski radio

Radio Osijek

10:16 / 11.01.2021.

Autor: Radio Osijek

Petočlana obitelj iz Hrastovice dobila privremeni smještaj

Foto: LC Gea

Foto: LC Gea

Foto: - / -

U sklopu velike akcije Lions Distrikta 126 - Hrvatska prikupljanja pomoći za potresom stradalih stanovnika na području Gline, Petrinje i Siska LC Gea je kupnjom mobilne kuće osigurao dom peteročlanoj obitelji u petrinjskom naselju Hrastovica.

"Hvala svim lions prijateljima koji su, uz članice Kluba osigurali sredstva za kupnju ovog stambenog objekta. Ova se humanitarna akcija nastavlja i trajat će dok postoji potreba", istaknule su osječke lionsice. Prema riječima predsjednice LC Gea Mirte Jurčević, njihovom pozivu odazvali su se brojni građani i poslovni subjekti.
Lions Distrikt 126 – Hrvatska otvorio je posebni podračun za pomoć Petrinji i Sisku. Pozvali su  sve lions klubove, Lionse i sve ljude dobra srca da svojim uplatama omogućimo pomoć najugroženijim stanovnicima potresom uništenih područja. Pomoć će ići interventno za najpotrebnije u koordinaciji sa stožerima Civilne zaštite na tom području i s LC Sisak koji djeluje na tom području.
Lionsi će usmjeriti novac najviše u nabavku mobilnih kućica za smještaj nastradalih u selima.

Mirta Jurčević u programu Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.