Hrvatski radio

Radio Osijek

Petu godinu za redom kreće projekt „Najbolji maturantski slogan"

05.04.2016.

12:44

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Savjeta mladih Osječko-baranjske županije i Savjeta mladih Grada Osijeka predstavili su i najavili projekt .Najbolji maturantski slogan". Ovaj prepoznatljiv projekt nagradni je natječaj koji već pet godina izaziva veliki interes maturanata.

Projekt Najbolji maturantski slogan samo je jedan od projekata Savjeta mladih. .Ovaj projekt već se nekoliko godina uspješno provodi te se možemo pohvaliti na uspješnoj realizaciji. Projekt je zajednička ideja Županijskog i Gradskog savjeta a provodimo ga u suradnji s portalom Sib.hr, istaknula je Donna Šimatić, predsjednica Savjeta mladih Osječko-baranjske županije. Projekt Najbolji maturantski slogan osmišljen je kao nagradni natječaj u kojem će maturanti na području Osječko-baranjske županije prijavljivati svoje šaljive natpise na majicama koje će nositi zadnji dan škole te će za to moći biti nagrađeni.
Prethodne godine maturanti su pokazali veliki interes. Broj prijavljenih slogana svake godine bio je sve veći, stoga smo ove godine odlučili povećati broj nagrada. Nagrade smo podijelili na područje Grada Osijeka, te na ostatak Osječko-baranjske županije', ističe šimatić.
Prvu nagrada za slogan na području grada Osijeka osigurao je Savjet mladih grada Osijeka te će maturanti moći osvojiti iznosit od 2.500 kuna, dok je drugu nagradu osigurao Savjet mladih Osječko-baranjske županije te će drugoplasirani slogan osvojiti iznos od 1.500 kuna.
Maturanti na području ostatka županije također će biti nagrađeni s dvije nagrade. Nagrade je osigurao Savjet mladih Osječko-baranjske županije a nagrada za osvojeno prvo mjesto iznosit će 2.500 kuna dok će drugoplasirani osvojiti iznos od 1.000 kuna. Maturanti će svoje šaljive natpise, maturantske slogane, moći prijaviti putem facebook stranice Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.
Svi prijavljeni maturantski slogani bit će postavljeni na portalu SiB.hrkoji će svaki dan više puta ažurirati slogane. O najboljem maturantskom sloganu odlučuju korisnici facebook društvene mreže tako što će lajkati slogane koji im se najviše sviđaju, naglasio je Jurica Žanić iz Savjeta mladih Grada Osijeka.
Slogan koji bude imao najviše lajkova na dan 16. svibnja u 12.00 sati bit će proglašen za najbolji maturantski slogan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.