Hrvatski radio

Radio Osijek

Pijani policajci rušili prometne znakove, pobjegli i opirali se privođenju

09.05.2020.

15:35

Autor: Radio Osijek/HRT/TM

Pijani policajci rušili prometne znakove, pobjegli i opirali se privođenju

Pijani policajci rušili prometne znakove, pobjegli i opirali se privođenju

Foto: - / -

U srijedu oko 23 sata trojica policajaca u alkoholiziranom stanju u Županji su osobnim vozilom najprije srušila dva prometna znaka, a zatim pobjegla s mjesta nezgode. Nakon što ih je policijska patrola zaustavila, opirali su se privođenju.

Iako su bili izvan službe, preispitat će se njihova disciplinska odgovornost, a utvrdi li se - slijede im kazne.
No o njihovom prekrišaju i o mjestu nesreće nadležna policijska uprava ni Ministarstvo unutranjih poslova nisu izvjestili javnost. 
S dvojicom iz Specijalne jedinice policije te graničnim policajcem u Passatu je “putovao” i civil, no nitko nije htio reći tko je bio za upravljačem, javlja Večernji list. Tek na upit novinara glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio da su u bijegu s mjesta nesreće sudjelovala dvojica pripadnika osječke Specijalne jedinice policije, 27-godišnjak iz Strizivojne te njegov godinu mlađi kolega iz Privlake, odakle je i 29-godišnji policajac iz postaje granične policije u Vrbanji. "S njima je u Passatu karavan đakovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu oca jednog od policajaca bio još i 23-godišnjak iz Vinkovaca. Sraz automobila i prometnih znakova – obavezno obilaženje s desne strane te zapreka na cesti – koji su zajedno s naplatkom kotača s vozila ostali ležati na asfaltu na nesreću je “veselih” policajaca uočila patrola. Zato su putnike i automobil pronašli vrlo brzo, na obližnjoj benzinskoj crpki, odakle su ih i “pokupili”. Međutim, dolaskom u postaju, najstariji od policajaca izvan službe počeo je vrijeđati kolege, zbog čega je naposljetku dobio optužni prijedlog zbog omalovažavanja službene osobe. Prijavljen je po odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojom je za vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe koja je na dužnosti predviđena u težem slučaju kazna do 30 dana zatvora, a u blažem novčana", piše Večernji.
"Kako je tijekom prekršajnih izvida došlo do omalovažavanja policijskih službenika koji su uredovali u tom trenutku, jedan policijski službenik, pripadnik speicjalne policije dobio je optužni prijedlog", izjavio je Živković za HRT.

zupanja-policajci.jpg

zupanja-policajci.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.