Hrvatski radio

Radio Osijek

13:50 / 28.01.2021.

Autor: Radio Osijek

Piližota potvrđuje:Ukinuti porezi na potrošnju i korištenje javnih površina

foto: HRT Radio Osijek

foto: HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota gostovao je u programu Radio Osijeka. Potvrdio je nova porezna rasterećenja za gospodarstvenike pogođene pandemijom. Riječ je o ukidanju poreza na potrošnju i korištenje javnih površina.

- Još tijekom prvog pandemijskog vala, promptno smo reagirali u smislu donošenja ključnih poteza vezanih uz potpore, prvenstveno poduzetnicima. Nismo čekali mjere na razini države, nego smo se usmjerili lokalnim gospodarstvenicima zbog očuvanja radnih mjesta za što smo osigurali više 20 milijuna kuna. Na tom tragu, ukidanje poreza na potrošnju i korištenje javnih površina planirano je i ranije, međutim provedba nije bila moguća zbog zakona koji definira da se porezna stopa ne može mijenjati tijekom godine, već isključivo na početku. Mjera je ponajprije namijenjena ugostiteljima koji su najpogođeniji, rekao je Piližota i dodao kako se ukupno do sada radilo o iznosu većem od 3 milijuna kuna u gradskoj blagajni.

Uz brojne druge aktualnosti, aktualni zamjenik gradonačelnika i predsjednik gradskog ogranka SDP-a potvrdio nam je kako ta stranka još uvijek nije odlučila o svom kandidatu za osječkog gradonačelnika na predstojećim svibanjskim lokalnim izborima:

- U proteklih mjesec dana pojavile su se informacije o više kandidata, no u ovom trenutku mogu reći da kao predsjednik Gradske organizacije i zamjenik gradonačelnika ni u jednom slučaju po tom pitanju nema mjesta osobnom interesu. S druge strane ovdje nije riječ ni o interesu SDP-a, nego isključivo sugrađanki i sugrađana našeg grada. U „igri” je trenutno tri-četiri kandidata, a tko će to biti odlučit ćemo u narednih nekoliko tjedana, nakon održavanja stranačkih tijela, zaključio je Piližota.

Više poslušajte u nastavku:

Boris Piližota u programu Radio Osijeka