Hrvatski radio

Radio Osijek

Pisanice za 140. rođendan Lipe

26.03.2016.

07:27

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvero mladih lipašica i lipaša - Gabrijela, Marija, Leo i Lovro u središtu su Osijeka u ime Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" građanima podijelili 140 šarenih pisanica s prigodnom uskrsnom čestitkom Društva.

Ova prigodna akcija organizirana je u povodu najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, a posrijedi je bio simboličan dar kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Lipe oko obilježavanja velike obljetnice- punih 140 godina neprekidnog uspješnog postojanja i rada jednog od najstarijih, najuspješnijih i najtrofejnijih pjevačkih društava u Hrvatskoj i regiji. Mlade lipašice i lipaši darivanje su, zbog velikog zanimanja građana, obavili za samo 20-ak minuta, a građani, uglavnom mališani, zadovoljno su kućama odnijeli trajne pisanice sa čestitkom Lipe, koje će biti lijepi ukras u njihovim uskrsnim gnijezdima.

Valja podsjetiti kako je u 2016. godini planiran još niz aktivnosti kojima će se prigodno obilježiti ova velika obljetnica Društva. Vrhunac će svakako, u suorganizaciji Lipe i Hrvatske udruge zborovođa, biti održavanje Natjecanja i festivala pjevačkih zborova s međunarodnim karakterom, koje će se 1. i 2. listopada 2016. dogoditi u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.