Hrvatski radio

Radio Osijek

Pješački most za tjedan će dana prvi put svečano zasvijetliti

22.06.2017.

08:16

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gibonni i noćna utrka dio su velikoga zabavnog programa koji će na najbolji mogući način uveličati svečano paljenje trajne rasvjete, za koju su zaslužni sami Osječani prikupivši ukupno 108 048 Coca-Colinih zatvarača .

Pješački most, jedan od najljepših i najpoznatijih osječkih simbola, za tjedan će dana prvi put svečano zasvijetliti. Zaslugom samih Osječana koji su u Coca-Colinoj akciji #OsvijetlimoNasMost prošlih mjeseci prikupili ukupno 108 048 zatvarača, po jednoga za svakoga građanina, bit će postavljena trajna rasvjeta na Pješačkome mostu koja će biti upaljena u ponedjeljak, 26. lipnja.

"Pješački će most u „novome ruhu“ biti predstavljen uz popratni zabavni i sportski program koji Osječane očekuje tijekom cijele večeri. „Zagrijavanje“ počinje u 18 sati, a službeni program u 20.30 uz svečano paljenje rasvjete koje je predviđeno za 21 sat. Taj će trenutak upotpuniti i nastup glavnoga izvođača večeri Gibonnija, što će uz novoosvijetljeni most biti i najljepši uvod u drugi dio zabavnoga programa", priopćeno je danas.

Za sve se ljubitelje sportskih aktivnosti na taj dan priprema i posebna utrka Coca-Colina noćna 10ka, organizirana posljednjega dana manifestacije Osječko ljeto mladih, koja će simbolično početi i završiti na osvijetljenome Pješačkom mostu. U utrci ukupne duljine od deset kilometara mogu sudjelovati svi zainteresirani, a najbrže u cilju očekuju posebne nagrade.

Projekt je osvjetljenja Pješačkoga mosta Coca-Colin sustav u Hrvatskoj proveo u suradnji s građanima te partnerima Gradom Osijekom i austrijskom tvrtkom Zumtobel koja je zadužena za tehničke radove postavljanja rasvjete. Zahvaljujući zajedničkomu angažmanu Pješački most zasjat će u svojoj punoj ljepoti te se tako pridružiti drugim velikim gradovima koji na taj način ističu svoje ljepote.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.