Hrvatski radio

Radio Osijek

Plaćanje "osječkih" računa bez naknade

19.11.2015.

18:58

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječani od prošle godine račune za komunalne usluge na šalterima Hrvatske pošte plaćaju bez naknade, a od danas to mogu i u svim poslovnicama Tiska i Sperbanke, te trgovinama Konzuma .

Pokretač projekta o plaćanju računa Ukopa, Unikoma i Vodovoda, te računa Gradu Osijeku u uredima Hrvatskih pošta plaća bez naknade bio je prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić. U prošloj godini u osječkim je poslovnicama Hrvatske pošte na taj način plaćeno oko milijun računa, što je gradsku blagajnu stajalo približno 2,3 milijuna kuna. Grad Osijek se u međuvremenu odlučio za nastavak realizacije tog projekta, kako bi rasteretio poslovnice Hrvatske pošte, ali i omogućio građanima plaćanje računa što bliže njihovim domovima, rečeno je danas na konferenciji za novinare. "Ovim se želi građanima Osijeka osigurati znatno dostupnije, brže i jednostavnije podmirivanje obveza na što više uplatnih mjesta te im olakšavati životne uvjete, prvenstveno onima najugroženijim kategorija stanovništva: umirovljenicima, socijalno ugroženim obiteljima i blokiranim građanima", istaknuo je gradonačelnik Ivan Vrkić.
Zanimljivo je da se "osječki" računi mogu plaćati u svim poslovnicama i prodajnim mjestima Tiska, Sperbanke i Konzuma na području Republike Hrvatske.
"Do kraja godine očekuju se dodatne ponude zainteresiranih pružatelja usluga platnog prometa s kojima će također sklopiti partnerske ugovore te na taj način omogućiti provođenje projekta od važnosti za građane Grada Osijeka", ističu u osječkoj gradskoj upravi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.