Hrvatski radio

Radio Osijek

„Places to see, places to be!“

16.07.2015.

13:49

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 16. do 22. srpnja, studenti i sveučilišni nastavnici iz Stuttgarta u posjetu su Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u okviru međunarodnog projekta pod nazivom Creative Danube: „Places to see, places to be!“ čiji su sudionici Hochschule der Medien iz Stuttgarta (Stuttgart Media University), multidiscplinarna i multikulturalna platforma Mikser House iz Beograda i Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nakon radnog sastanka idućih nekoliko dana slijede radionice, obilazak kreativnih i kulturnih lokacija Osijeka te sastanak s predstavnicima Grada Osijeka. Valja istaknuti kako je planirano da, u sklopu ovog posjeta regiji, studenti i nastavnici iz Stuttgarta obiđu i druge gradove, poput Pečuha (Mađarska) i Novog Sada (Srbija). U idućim mjesecima predviđeno je da studenti i nastavnici posjete još nekoliko zemalja i niz gradova: Ulm, Regensburg, Beč, Linz, Maribor, Bratislavu, Budimpeštu, Beograd, Zagreb i Temišvar.
Inače, na ovom u prvom redu studentskom transnacionalnom projektu, koji traje od lipnja 2015. do veljače 2016. godine i financira se iz sredstava Baden-Württemberg Stiftung GmbH i Hochschule der Medien iz Stuttgarta, angažirana su  ukupno 22 studenta iz Stuttgarta (Hochschule der Medien iz Stuttgarta) i Osijeka (Odjel za kulturologiju). Cilj projekta je identificirati i predstaviti kreativna mjesta izabranih gradova dunavske regije, između kojih i Osijeka. Kao rezultat ove suradnje bit će objavljen  multimedijalni  turistički vodič dunavske regije u tiskanom i digitalnom obliku te aplikacija za mobilne uređaje.

           

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.