Hrvatski radio

Radio Osijek

Plan završetka obnove

19.01.2015.

08:10

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš održat će u Drenovcima konferenciju za novinare te sa suradnicima - zamjenikom Željkom Uhlirom, pomoćnikom Davorinom Oršanićem i direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavkom Čukeljem - predstaviti dosadašnje rezultate obnove.

Posebni naglasak bit će na obnovi kuća ljudi koji žive u kontejnerskim naseljima te novouvedenom nultom kategorijom oštećenja. Objasnit će se do kojeg roka i što trebaju poduzeti vlasnici kuća koji do sada ni na koji način nisu kontaktirali koordinacije službe na terenu. Bit će predstavljeni i dosadašnji rezultati provjere podataka koje je proveo MUP. Ministrica Mrak-Taritaš najavit će i vremenski okvir u kojem bi obnova trebala biti u potpunosti završena.
Do kraja 2014. godine na području županjske Posavine završeni su radovi na obnovi 1060 kuća, bilo da su ih obnavljali sami vlasnici uz financijsku potporu države ili je riječ o kućama koje je obnavljala odnosno gradila država. Sve zgrade javne namjene, osnovne škole i ambulante, ukupno njih 22, obnovljene su prema planu. Škole su bile spremne za nastavu s prvim danom školske godine. Država je obnovila i zgrade koje nisu bile poplavljene, a koje je tijekom poplave i neposredno nakon nje koristila vojska i ostale službe koje su radile na sanaciji poplave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.