Hrvatski radio

Radio Osijek

"Planet, a ne plastika "

20.05.2016.

14:24

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu tjedna Hrvatska volontira, Udruga za rad s mladima Breza organizirala je zanimljivu akciju na osječkoj Glavnoj tržnici pod nazivom "Planet, a ne plastika" - građane su poticali da umjesto plastičnih koriste platnene vrećice.

Članovi Breze zajedno s volonterima građanima su dijelili informacije kako bi ih osvijestili o štetnosti plastičnih vrećica koje se razgrađuju oko tisuću godina te se ubrajaju među najveće zagađivače okoliša. "Većina plastičnih vrećica završava u našem predivnom moru, rijekama i jezerima, a dostupne su svim građanima na svakom koraku. S obzirom da je tržnica jedno od mnogih mjesta gdje se vrlo često kupcima daju upravo plastične vrećice, želja nam je bila utjecati na promjenu svijesti naših sugrađana", objasnili su svoju današnju akciju. Zaustavljali su ljude na tržnici, kratko ih educirali, poklonili im Brezinu eko platnenu vrećicu koja inače zamjenjuje 1000 plastičnih vrećica. "Građani su nas slušali i vrlo rado se uključili u akciju uz obećanje kako će ubuduće koristiti platnenu vrećicu koja je praktična, ekološka i trajna", kažu u Brezi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.