Hrvatski radio

Radio Osijek

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

23.05.2022.

15:12

Autor: Ana Mitar

Dvprište PU Osijek

Dvprište PU Osijek

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske održana je predaja prikupljenih plastičnih čepova u sklopu akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Čepovi će biti predani tvrtki "Drava International" koja će novac izravno uplatiti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. 

Akcija se provodi od 2017. godine, a do sada je prikupljeno čak 17 tona plastičnih čepova, istaknuo je policijski službenik za prevenciju, Robert Škorvaga. 

Uz policiju se u akciju uključio veliki broj osnovnih i srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije kao i dječjih vrtića, tvrtke Folding i Belje, Obrtničko industrijska škola iz Županje i po prvi put policajci iz Slatine i Gradsko društvo Crvenga križa iz Osijeka. 

Nakon primopredaje čepova slijedi vaganje. "Drava International" iz Osijeka daje 1,50 kunu po kilogramu, a prikupljeni iznos izravno se uplaćuje Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. 


Više o današnjoj akciji poslušajte u reportažnom prilogu.  

"Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Galerija
Prikupljeni čepovi , Foto: Ana Mitar/Radio Osijek
Prikupljeni čepovi, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.