Hrvatski radio

Radio Osijek

Plenković u Daruvaru i Virovitici

16.03.2021.

10:45

Autor: HRT web

foto HRT

foto HRT

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u svojem posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičkoj županiji planira obići nekoliko pogona za proizvodnju i sastati se s češkim ministrom vanjskih poslova lokalnim županom i gradonačelnikom.

Posjet će započeti obilaskom gradilišta Veteranskog centra u Daruvaru u 11 sati, te će se sastati s predstavnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Daruvara. Nešto kasnije predsjednik Vlade sastat će se s ministrom vanjskih poslova Češke Republike, Tomášem Petříčekom, u zgradi Saveza Čeha Daruvara. Predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanom otvorenju novih dijelova Češke OŠ "Jan Amos Komensky" i Češkog dječjeg vrtića "Ferda Mravenec".

Oko 15 sati premijer Plenković i ministar vanjskih poslova Češke Petříček položit će vijence na spomenik žrtvama Češke manjine u Ivanovu Selu za vrijeme Domovinskog rata.

Za kraj premijer Plenković obići će Centar za razvoj i istraživanje u mljekarstvu u Virovitici i sastati se sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice, Ivicom Kirinom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.