Hrvatski radio

Radio Osijek

Po presadnice u Poljoprivrednu školu

20.04.2020.

11:49

Autor: Radio Osijek / IF

Po presadnice u Poljoprivrednu školu

Po presadnice u Poljoprivrednu školu

Foto: - / -

U plasteniku Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek prodaju presadnice cvijeća, povrća, ljekovitog i začinskog bilja, za što su se pobrinuli nastavnici i djelatnici škole. Radno je vrijeme radnim danom od 9 do 11 sati.

Iako u školi nema učenika, nastavnici i ostali zaposlenici škole vrijedno rade kako bi spasili biljke u plasteniku u kojem inače rade učenici i prate razvoj i rast bilja. Ovih dana otvorili su plastenik u kojem možete kupiti presadnice raznoraznog bilja. Najtraženije su razne vrste paprike i rajčice čija je rasada uglavnom rasprodana, no najavljuju novi ciklus koji bi mogao biti spreman za prodaju za desetak dana. No, nude se presadnice kupusa, kelja, patlidžana, cvjetače, kelja, tu je i brojno začinsko i ljekovito bilje poput timijana, bosiljka, mažurana, kadulje, lavande, ružmarina, a među cvijećem možete pronaći petunije, prkos, kadifice, verbene, vodenike i mnoge druge presadnice. Pri prodaji se pridržavaju propisanih mjera, nose maske i rukavice, na ulazu u plastenik je dezinfekcijsko sredstvo, a drvene gajbe spremno čekaju kupce da ih napune. Cijene presadnica su 1 kunu za kupusnjače, 2.5 kuna za razno povrće i cvijeće i 5 kuna za ljekovito i aromatično bilje. Ponudu presadnica možete pogledati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.