Hrvatski radio

Radio Osijek

Pobjednik BMX pro kategorije Jacob Thiem zaključio 23. izdanje Pannonian Challengea

19.06.2022.

12:05

Autor: Ana Mitar Šimić

BMX pro kategorija

BMX pro kategorija

Foto: Marin Stupar / -

Finalni dan sportskog dijela natjecanja u BMX kategoriji 23. izdanja Pannonian Challengea još je jednom opravdao titulu najuspješnijeg festivala ekstremnog sporta i urbane kulture u regiji.

Ove godine BMX Pro disciplina okupila je neke od najboljih svjetskih vozača, a najveći pljesak od domaće publike bio je za Marina Ranteša, Varaždinca koji se u Osijeku osjeća kao u rodnom gradu.

U ovoj, tradicionalno najjačoj kategoriji naposljetku je slavio Amerikanac Jacob Thiem, drugi je bio domaći vozač – Marin Ranteš, a treći Declan Brooks iz Ujedinjenog Kraljevstva.

“Sve je odlično, veoma sam sretan što ponovno vozim, pogotovo ovdje, na Pannonian Challengeu. Volim se vratiti ovdje, osjećam se blagoslovljeno i zahvalno zbog toga. Moja poruka je da možeš napraviti sve ako tako postaviš u svojoj glavi, naravno uz predan rad. “ – izjavio je Jacob Thiem

Za Best trick se iskupio već dokazani showman – Kieran Reilly, koji je i prošle godine Osječanima oduzimao dah svojim akrobacijama.

Velik interes publike izazvala je i treća kategorija – pripadnice nježnijeg spola koje su pokazale da savršeno vladaju biciklima i izvode jednako dobre majstorije kao i njihove muške kolege. Tijekom cijelog natjecateljskog dijela su imale snažnu podršku publike koja je polako dolazila na veliko finale, a najbolja se pokazala Valeriia Liubimova. Na drugo mjesto zasjela je Analia Zacarias, a treće mjesto pripalo je Kim Lea Müller.

Uz sportski dio natjecanja svoju premijeru na ovogodišnjem Pannonian Challengeu dobio je popularni esport u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1, unutar kojeg se održalo finale 9. sezone A1 Adria League.

S ovim je završilo 23. izdanje Pannonian Challengea koje se vratilo u kvart i povezalo grad i infrastrukturu s ljudima – Osječanima koji su još jednom opravdali titulu srdačnih domaćina.
Više o zadnjem danu festivala poslušajte u reportažnom prilogu. 


Završio 23. Pannonian Challenge

Galerija
Jacob Thiem, Foto: Marin Stupar/-
Marin Ranteš, Foto: Marin Stupar/-Pannonian Challenge publika, Foto: Marin Stupar/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.