Hrvatski radio

Radio Osijek

Pobjegao s mjesta nesreće s 3,76 promila

09.01.2020.

12:52

Autor: Monika Kralj

foto HRT arhiva

foto HRT arhiva

Foto: - / -

Na području Policijske uprave osječko–baranjske u protekla 24 sata policija je zabilježila osam prometnih nesreća, tri su osobe lakše ozlijeđena a jedna teže. Više vozača zaustavljeno je u alkoholizanom stanju.

Kako je izvijestila policija, na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici su u prometu zaustavili tri vozača (jednog vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jučer oko 19 sati u Đakovu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon čega je počinitelj napustio mjesto događaja. Naknadno je utvrđeno da je počinitelj 50-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,76 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 28 tisuća  kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.
U Petlovcu su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu (59 godina), upravljao je biciklom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,77 grama po kilogramu. 
U Cretu Bizovačkom dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bizovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 21 tisuću kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jedna je osoba teže ozlijeđena i pri oduzimanju prednosti. Kako je istaknula policija, na križanju županijske ceste 4033 i državne ceste D517, u Baranji, dogodila se prometna nesreća. Vozačica (22 godine) nije se zaustavila na znak STOP zbog čega je u nju udarilo vozilo koje je vozio 60-godišnji vozač. Oboje su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek gdje im je pružena liječnička pomoć.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.