Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela gradnja središnje poslovne zgrade u osječkom IT parku

28.10.2022.

13:33

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

obilazak gradilišta

obilazak gradilišta

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Na prostoru osječkog IT parka počela je gradnja središnje poslovne zgrade ukupno vrijedne 64 milijuna kuna, koja bi trebala biti dovršena za 14 mjeseci, a gradilište su obišli gradonačelnik Ivan Radić i župan Ivan Anušić.  

Nakon obilaska radova gradonačelnik Radić rekao je da će u zgradi ukupne bruto površine 4200 kvadratnih metara biti 30 poslovnih prostora, coworking prostori, informatički laboratorij, modularna konferencijska dvorana s 300 sjedećih mjesta te dva prostora za edukacije i prezentacije. Središnja zgrada namijenjena malim i novim IT tvrtkama koje će u suradnji s ostalim tvrtkama koje će izgraditi vlastite poslovne zgrade, moći izmjenjivati znanja i dogovarati suradnju. U novoj zgradi radit će oko 200 IT-jevaca, a u cijelom parku kada bude dovršen oko 600, rekao je Radić. Dodao je je kako se na području IT parka nalazi deset komunalno i infrasturkturno opremljenih čestica, od kojih je jedna namijenjena za središnju poslovnu zgradu. Od ostalih devet parcela, sedam je već ugovoreno i očekujemo ubrzo početak radova, a tvrtka Mono već je izgradila poslovnu zgradu. Ukupna vrijednost projekta IT parka je 72 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, rekao je Radić.


buduća poslovna zgrada

buduća poslovna zgrada

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako će IT park biti inkubator i rasadnik IT sektora u Osijeku, koji, kako je rekao, mora biti predvodnik u gospodarskom i svakom drugom razvitku istoka Hrvatske. Ovo je jedan projekata koji se realizira sredstvima Grada Osijeka i EU fondova i drago mi je da Osijek punom dinamikom koristi ove fondove, posebice u ovoj industriji, koja je budućnost u cijelom svijetu, dodao je Anušić.

Predsjednik udruge Osijek Software City Mihael Tomić podsjeća kako je IT park bio u viziji i planovima te udruge, a vjeruje da će središnja zgrada učvrstiti priču o Osijeku kao regionalnom IT središtu.

IT park

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.