Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela izgradnja kanalizacije u Stipanovcima

29.10.2021.

11:56

Autor: Radio Osijek

foto nasice.com

foto nasice.com

Foto: - / -

U Stipanovcima su počeli radovi na izgradnji tlačnog cjevovoda sanitarno – fekalne odvodnje. Prema riječima načelnika Općine Podgorač Gorana Đanića, projekt se pripremao desetak godina, a riječ je o trenutačno najvećoj investiciji komunalnog opremanja na podgoračkom području.

Najveći su nam partneri Hrvatske vode i Našički vodovod s kojima je potpisan ugovor u vrijednosti milijun 800 tisuća kuna za izgradnju 1.200 metara gravitacijske i 1.300 metara tlačne kanalizacije. No, ukupna će vrijednost investicije biti 2 milijuna 600 tisuća kuna jer još trebamo ugovoriti izgradnju 3 precrpne stanice, što će biti učinjeno sukcesivno s izvođenjem radova. Do kraja ljeta 2022. godine posao bi trebao biti završen, čime ćemo riješiti sustav kanalizacije naselja Stipanovci”, rekao je Đanić.

Što se tiče projekata na području Općine Podgorač, vodoopskrba svih kućanstava je riješena, sad je na redu osigurati odvodnju svakom kućanstvu. Sve je to iznimno važno za standard života. Do kraja godine završit će se projektiranje pročistača otpadnih voda u mjestu Podgorač na koji će se spojiti kanalizacijski sustav Podgorača i mjesta Stipanovci, a tijekom vremena i mjesta Razbojište. Za naselja Bijela Loza, Poganovci i Budimci vidjet ćemo kada projektanti predlože rješenje kako će se izvršiti pročišćavanje, jer tamo, također, trebamo izgraditi kanalizacijski sustav odvodnje”, rekao je predsjednik Uprave Našičkog vodovoda Oto Dudjak.

Galerija
foto nasice.com, Foto: -/-
foto nasice.com, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.