Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela obnova biciklističkih staza na Tenjskoj i Biljskoj cesti

06.02.2020.

11:12

Autor: Radio Osijek

foto Marko Mandić

foto Marko Mandić

Foto: - / -

Počela je obnova biciklističkih staza prema Tenji i osječkog dijela na Biljskoj cesti ukupne dužine 3,6 kilometara. Vrijednost projekta je 4 milijuna i 300 tisuća kuna, 85% sufinancirano je sredstvima europskih fondova a 15% izdvaja grad Osijek.

Radovi su opsežni, očekivani završetak je kraj kolovoza- rekao je u programu Radio Osijeka Srećko Kukić iz gradskog Upravnog odjela za programe Europske unije.

Obnova je neophodne, staze su rađene prije 15 godina i bile su u lošem stanju. Obnavljaju se sukladno novom Pravilniku o biciklističkim stazama, obnavlja se prema Tenji i kanalski sustav, prijelazi na poljske puteve, na Biljskoj cesti se pješako- biciklistička staza proširuje na 4 metra, bit će postavljena javna rasvjeta te odbojnici uz cestu koji će spriječiti slučajeve izlijetanja s ceste na biciklističku stazu. Na dijelu će biti obnovljena vodoopskrbna mreža te 100 metara izmješteno autobusno stajalište, rekao je Srećko Kukić koji očekuje da i Općina Bilje raspiše javnu nabavu kako bi mogli početi radovi i na tom dijelu biciklističke staze. 

Na Biljskoj cesti dužina je dijela koji je na osječkoj strani i koji se obnavlja 1,61 kilometar a prema Tenji 2 kilometra.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.