Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela obnova pete policijske zgrade u Osječko-baranjskoj županiji

18.08.2020.

13:07

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Energetska obnova policijske zgrade u Donjem Miholjcu vrijedna je gotovo pet milijuna kuna, a od toga su tri milijuna osigurana u Europskom fondu za regionaleni razvoj. Danas je održana početna konferencija.

Zgrada bi trebala biti potpuno dovršena do kraja veljače sljedeće godine, no najveći dio radova bit će završen već u rujnu. Obnova je obuhvatila potpunu zamjenu krovišta, vanjske stolarije, izradu termoizolacijskog pročelja, nove ventlacije te unutarnje rasvjete. Očekuje se kako će nakon dovršetka energetske obnove za oko 54 posto biti smanjeni trkoškovi grijanja i hlađenja objekta. Zgrada policije u Donjem Miholjcu sagrađea je 1984. godine i ima oko 2.300 četvornih metara sa sportskom dvoranom za borilačke sportove i u njoj je smješteno više policijskih službi i ureda. Do kraja veljače sljedeće godine zgrada će biti u potpunosti energetski obnovljena, a do rujna ove godine u njoj će se moći normalno raditi. 

Glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon izjavio je kako je obnovljeno pet sjedišta policijskih postaja u Osječko-baranjskoj županiji, a za preostale tri zgrade pripremaju se projekti i očekuje njihovo uvrštavanje i kandidiranje za fondove Europske unije. Zamjenik načelnika Policijske postaje DOnji Miholjac Marko Falamić rekao je kako će i policijskim službenicima i građanima biti puno ugodnije raditi dolaziti u službene prostorije, a očekuje se i veća učinkovitost u djelovanju. Gradonačelnik Goran Aladić dodao je kako postoji vizija Donjeg Miholjca kao pametnog i zelenoga grada u što se u potpunosti uklapa energetska obnova policijske zgrade. 

U nastavku poslušajte i izjave s današnje početne konferencije energetske obnove zgrade Policijske postaje Donji Miholjac. 

Miholjac Kon, Aladić, Szabo i policajac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.