Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela obnova treće dionice desne obale Drave

01.06.2017.

13:27

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čelnici grada Osijeka posjetili su danas gradilište na 3. dionici projekta uređenja desne obale rijeke Drave od početka Donjodravske obale do Trga Nikole Tesle. Sve ide prema planu i Osijek će uskoro dobiti novo šetalište te puno veću sigurnost i zaštitu od poplava. .

Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Grada Osijeka istaknula je kako sve ide prema planu, vrijednost cijelog projekta uređenja obaloutvrde je 117 milijuna kuna, a treća poddionica koštat će 25 milijuna. "U pitanju je 840 metara potpuno novog kopna u koritu rijeke Drave jer se najveći dio projekta odvija na nasipu", izjavila je Ljiljana Belajdžić. Bit će zadržana postojeća šetnica koja će biti i proširena i u Donjem gradu imat će sadržaje kakve ima šetnica uz Dravu u Gornjem gradu, odnosno između cestovnog i željezničkog mosta- biciklistička i pješačka staza sa zelenilom, hortikulturom i urbanom opremom koja se nalazi i na prvoj poddionici. 

Kada završi gradnja treće poddionice bit će pripremljena građevinska dozvola za drugu dionicu vrijednu 40 milijuna kuna kojom će se spojiti Donji i gornji grad kod Kliničkog bolničkog centra, rekla je Belajdžić. 

Gradonačelnik Ivan Vrkić naglasio je od šetnje značajnija zaštita Donjega grada od poplava i podzemnih voda tijekom visokih vodostaja Drave.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.