Hrvatski radio

Radio Osijek

12:53 / 13.05.2021.

Autor: Radio Osijek

Počela rekonstrukcija dijela Istarske ulice

Počela rekonstrukcija dijela Istarske ulice

Počela rekonstrukcija dijela Istarske ulice

Foto: - / -

Radovima na vodoopskrbnoj mreži i sustavu odvodnje počela je rekonstrukcija Istarske ulice u Osijeku na dijelu od Kašićeve do Vukovarske. Očekuje se da će ukupni troškovi rekonstrukcije iznositi 2 i pol milijuna kuna.

Radovi obuhvaćaju 130 metara Istarske, za izmjenu vodovodne infrastrukture trebat će 3 mjeseca, a za radove na završnom uređenju ulice još oko mjesec dana. Na obilježavanje početka radova stigao je gradonačelnik Ivan Vrkić koji je izrazio nadu da će njegov nasljednik završiti posao u rokovima koji su postavljeni. „Započinjemo radove i to Vodovod dio koji se odnosi na vodovod i kanalizaciju, a Grad će završno napraviti svoj dio posla na uređenju staza, ulaza u objekte i novog parkirališta”, rekao je Vrkić. Dodao je kako od ukupnih 2,5 milijuna kuna na vodovodne radove otpada milijun, a 1,5 milijun kuna na obnovu ulice.

Osim rekonstrukcije glavnih cjevovoda, obavit ćemo i rekonstrukciju svih kanalizacijskih i vodovodnih priključaka, zamijeniti vodomjere i uspostaviti sustav daljinskog očitavanja”, rekla je Ivana Bušljeta iz Vodovoda, uz napomenu da je ugovorni izvođač tvrtka Gravia, a nadzor je povjeren Hidroingu.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se počinje realizirati dugo godina priželjkivana investicija te zahvalio gradonačelniku na svemu što je napravio za tu četvrtu u osam godinu mandata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.